Mine interesseområder

Er ingen knallhard DX-person. Mine interesseområder er mest digitale modes og den del eksprimentering på 2 m/70 cm, i tillegg til radiomonitorering. Synes APRS er spennende og har drevet litt med pakkeradio. Pakkeradio infrastrukturen er ikke-eksisterende, noe jeg synes er trist siden vi radioamatører også kunne hatt godt bruk for et nett for digital overføring. Men interessen er blitt liten, og det er nok blitt utkonkurtert av internett. 1200 bps er ikke akkuartt noen bredbåndslinje men holder lenge til å overføre korte tekstbeskjeder via BBS.

APRS infrastrukturen er ikke så aller værst, digipeateren på Kleiverudåsen på Otta har god dekning her i nord-gudbrandsdalen. Desverre sender den ikke på så veldi høy effekt, tror det er bare 35 W, og det er for svakt for å høre den her i Lom. Men klarer fint å sende over den med 50 W fra hjemme. På APRS siden har jeg en gammel MFJ 1270C TNC og en Tinytrack som jeg har bygd inn i kasse med batteri. Desverre er den ikke mye brukt, siden det er tungvint å ta med seg både den, GPS og radio. Synes trackeren til Tromsøgruppen ser meget bra ut, den har alt innegbygget i en liten enhet. Har også en TNC-X jeg begynte å bygge for rundt et år siden men den er ikke blitt ferdig enda. TTT (ting tar tid.. hi!)

På SSTV siden har jeg vært ganske aktiv før og fått en god del kontakter der. SSTV er bildeoverøfring, mest brukt på HF. Har mottatt en del bra bilder fra hele verden. Å plutselig motta et bilde fra andre siden av jorden på SSTV er en litt spesiell følelse. Men kan tenke meg at også det var større før internett kom. Nå kan du jo overføre høykvalitetsbilder over hele verden på sekunder. Oppløsningen på SSTV-bilder er ikke noe å skryte av, men er gøy likevel.

Liker å bygge ting, selv om jeg ikke har bygd så veldi mye enda. Nå de siste dagene har jeg lett etter et eller annet byggesett å bygge og det blir nok, etter tips på Scannernytt enten en MKARS80 eller bitx20.

Har også prøvd meg litt på å laste ned satelittbilder fra NOAA vær-satelittene. Det er lenge siden jeg har drevet med det nå, men de bildene jeg har lastet ned kan du se her. Bildene er tatt ned med min Icom R5 scanner og en Hotline HL-B41 2 m/70 cm antenne. Antennen er ikke optimal, men er rart hva en kan få til med enkelt utstyr! Desverre er det en del støy hjemme fra datanettverket, så må koble ut det for å få noe sving på sakerene.

 

Design by HandsomeWeb